Ansök

Vi bidrar till en bättre sjukvård

Att vi levererar innovativa, oftast egenutvecklade produkter inom medtech-området, det är känt. Att vi samtidigt hjälper vårdpersonal att kunna lova skonsamma undersökningar och behandlingar, gör att vi direkt bidrar till en mänskligare vård. Det är vi väldigt stolta över.

Tack vare effektiv produktion, med automatiserad maskinpark och stora lagerytor, erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och snabba, säkra leveranser från eget lager.

I rena affärstermer

är vår idé att tillhandahålla förstklassiga medicintekniska produkter – främst egentillverkade engångsinstrument i noggrant designad, formsprutad plast – men även tillbehör till dessa. Tack vare effektiv produktion, med automatiserad maskinpark och stora lagerytor, erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och snabba, säkra leveranser från eget lager.

I termer av ”reason for being"

ligger vi hela tiden med örat mot rälsen för att hela tiden kunna utveckla idéer och innovationer som bidrar till en bättre hälsovård. Gentle Examination – Genuine Care helt enkelt.

Allt möjliggörs genom att vi samarbetar smidigt och lyhört med experter inom gynekologi, obstetrik, kirurgi och urologi. Insikterna vi tar till oss implementerar vi direkt i vår egen förmåga att designa och tillverka marknadens mest humana verktyg och hjälpmedel för en bättre vårdsituation – vi tar ett delansvar för både vårdgivare och vårdtagare.

 

Utveckla idéer och innovationer som bidrar till en bättre hälsovård. Gentle Examination – Genuine Care helt enkelt.

THE STORY

Företaget Wing Plast grundades redan på 60-talet och vi blev snabbt kända för vår tillverkning av högkvalitativa plastdetaljer till branscher där hög kvalitet och precision är ett absolut krav. Det kunde gälla vitvaror, bilar, byggnation och möbler för att nämna några.

Redan på 80-talet fick hälso- och sjukvården upp ögonen för våra produkter. Sedan dess fokuserar vi 100% på att erbjuda marknadens bäst designade instrument för skonsamma gynekologiska och kirurgiska behandlingar.

Via ett tidigare förvärv av företaget Cetro, byter Wing Plast nu namn till Cetro Medical där vi fortsätter att jobba lyhört och fångar upp idéer, i direkt samråd med våra användare. Sedan fortsätter vi att utveckla egna innovationer och att leverera marknadens bästa instrument för gynekologiska och kirurgiska behandlingar.

Vårt viktigaste framtidslöfte på Cetro Medical är Gentle Examination – Genuine Care

1965
Wingplast grundades i Smålandsstenar
1969
Nya lokaler på textilgatan
1979
Nya lokaler på Södra industriområdet.
1982
Brand!
2001
Nybyggda lokaler på Nitgatan 11

Logga in